Loading...


Privatlivspolitik

Denne privatlivs-/cookie-politik beskriver, hvordan vi håndterer de personoplysninger, du forsyner os med på FreeStyle hjemmeside, der kontrolleres af Abbott Laboratories www.freestyle.abbott/dk-da/ (herunder datter- og søsterselskaber), og som linker til denne privatlivs-/cookie-politik (herfra kaldet ”Abbotts hjemmesider”), samt når du kontakter os per telefon. Denne privatlivs-/cookie-politik beskriver også indsamlingen af visse andre typer af teknisk information og information om browsing-aktivitet gennem cookies og lignende teknologier på Abbotts hjemmesider.

Denne privatlivs-/cookie-politik gælder ikke personoplysninger, der er indsamlet fra de af Abbotts hjemmesider, der ikke linker til denne privatlivs-/cookie-politik, eller tredjeparts hjemmesider til hvilke Abbotts hjemmesider eventuelt linker. Brugen af Abbotts hjemmesider, som linker til denne privatlivs-/cookie-politik, er omfattet af privatlivs-/cookie-politikken samt brugsbetingelserne.

Læs venligst denne privatlivs-/cookie-politik, inden du benytter Abbotts hjemmesider eller udleverer personoplysninger til os.

 

I. Typer information, der indsamles

Hvordan defineres ”personoplysninger” i denne privatlivs-/cookie-politik?

”Personoplysninger” omfatter oplysninger, der kan identificere dig, eller som med rimelighed kunne anvendes til at identificere dig, og som er afgivet til og/eller er indsamlet af Abbotts hjemmesider, og som opbevares af Abbott i en tilgængelig version. Eksempler på personoplysninger kan være dit navn, din postadresse, din e-mailadresse og dit telefonnummer.

Hvilke typer information indsamler Abbott online?

Personoplysninger, du selv afgiver: Abbott indsamler de personoplysninger, du indtaster i datafelterne på Abbotts hjemmesider. Du indsætter eksempelvis dit navn, din postadresse, din e-mailadresse og/eller andre oplysninger, der er nødvendige for at modtage information om diverse emner, tilmelde sig Abbott-programmer, kontakte Abbotts kundeservice eller udfylde spørgeskemaer fra Abbott. For at beskytte dit privatliv bør du ikke afgive oplysninger til Abbott, som ikke specifikt efterspørges.

Passiv indsamling af visse andre typer teknisk information og information vedrørende browsing: Abbotts hjemmesider kan indsamle information vedrørende dine besøg på Abbotts hjemmesider, uden at du aktivt afgiver oplysninger. Sådanne oplysninger kan for eksempel være din browsers type og sprog, dit styresystem, din IP-adresse, URL’erne på de hjemmesider, du besøgte før og efter Abbotts hjemmeside, den internetsøgning, der gjorde, at du endte på Abbotts hjemmeside, de internetsider og reklamer, du kigger på, samt de links, du klikker på fra Abbotts hjemmesider. Denne information kan blive indsamlet ved brug af forskellige teknologier såsom cookies, internet-tags og web-beacons. Din internet-browser overfører også automatisk nogle af disse oplysninger til Abbotts hjemmesider. Det gælder URL’en på den hjemmeside, du lige har besøgt og versionen af den browser, der anvendes på din computer.

II. Indsamling af personoplysninger

Indsamler Abbott ”sensitive” personoplysninger?

I nogle lande, og kun med din tilladelse, indsamler Abbotts hjemmesider personoplysninger, såsom helbredsrelateret information. Denne information kan muligvis betegnes som værende ”sensitiv” ifølge gældende databeskyttelseslovgivning. Abbott er forpligtet til at foretage de ekstra foranstaltninger, som måtte pålægges dem af den gældende lovgivning vedrørende behandling af sådanne oplysninger. Ydermere kan det ske, at Abbotts datter- og søsterselskaber tager yderligere forholdsregler, der imødekommer lokal skik og brug og sociale forventninger vedrørende sådanne oplysninger. Afgiver du sensitive personoplysninger til os, indvilliger du i, at Abbott indsamler, overfører, gemmer og behandler disse.

Hvordan bruger Abbott de personoplysninger, som jeg har givet dem?

Abbott bruger de oplysninger, du har givet på Abbotts hjemmesider, til at besvare dine spørgsmål og yde en effektiv kundeservice.

Vi bruger muligvis også personoplysningerne til andre forretningsmæssige formål såsom at tilbyde dig muligheden for at modtage meddelelser om Abbotts produkter eller ydelser, at invitere dig til at deltage i undersøgelser om vores produkter eller at give dig besked om særlige reklamekampagner.

Vil Abbott kombinere personoplysninger, som jeg giver dem på Abbotts hjemmesider, med andre personoplysninger om mig?

Abbott kombinerer eventuelt de personoplysninger, som en kunde afgiver på én Abbott hjemmeside, med personoplysninger om samme kunde fra en anden Abbott hjemmeside.

Abbott kombinerer eventuelt de personoplysninger, du har givet os online, med vores offline-registre.

Abbott kombinerer eventuelt de personoplysninger, du har givet direkte til os, med registre, som er stillet os til rådighed af tredjepart.

Vi bruger den samlede information til at hjælpe os med at forbedre designet af Abbotts hjemmesider og produkter, at formidle information til dig, at forbedre vores markedsførings- og forskningsaktiviteter samt at muliggøre andre forretningsfunktioner.

Har jeg noget valg, i forhold til hvordan Abbott indsamler og bruger personoplysninger om mig?

Du kan til enhver tid begrænse mængden og typen af personlig information, Abbott modtager om dig, ved at vælge ikke at indtaste nogen former for personoplysninger i formularerne eller datafelterne på Abbotts hjemmesider. Nogle af vores online-tjenester kan du kun få adgang til, hvis du giver os de relevante personoplysninger. Andre dele af Abbotts hjemmesider vil muligvis spørge til, om du ønsker at være på vores kontaktlister med henblik på at få tilbud, reklamer og yderligere tjenester, du måske kan finde interessante.

Deler Abbott personoplysninger med tredjepart?

Abbott sælger eller licenserer ikke personoplysninger ud til tredjepart, undtagen i det tilfælde hvor en produktserie eller afdeling sælges eller overdrages eller i forbindelse med et fælles markedsføringsprogram. 

Abbott deler eventuelt dine personoplysninger med tredjepart med hvem Abbott i fællesskab markedsfører et produkt eller en service, eller som Abbott udfører et program eller en aktivitet sammen med. Det er Abbotts praksis at informere dig, hvis du tilmelder dig et program, som udføres i forening med en anden virksomhed, som muligvis kræver adgang til dine personoplysninger.

Abbott deler eventuelt også dine personoplysninger med forhandlere, som Abbott har betalt for at udføre aktiviteter af forretningsmæssig karakter for Abbott. Hvis Abbott udleverer dine personoplysninger til forhandlere, der skal assistere os med forretningsmæssige aktiviteter, er det Abbotts praksis at forlange, at disse forhandlere behandler dine personoplysninger fortroligt, og at personoplysningerne kun anvendes til de formål, Abbott har bedt om.

Abbott deler eventuelt dine personoplysninger med tredjepart i forbindelse med et salg eller en overdragelse af en produktserie eller en afdeling, så køberen fortsat kan levere de relevante informationer og ydelser til dig.

Abbott forbeholder sig ret til at udlevere dine personoplysninger, i det tilfælde at autoriserede myndigheder anmoder om sådanne oplysninger til håndtering af situationer, der vedrører national sikkerhed, eller hvis det på anden måde pålægges af lovgivningen.

Hvem hos Abbott har adgang til personoplysningerne om mig?

Personoplysninger kan kun tilgås af et begrænset antal ansatte hos Abbott.

Vi uddanner vores ansatte i vigtigheden af beskyttelse af personoplysninger og hvordan man håndterer og forvalter kundedata på behørig og sikker vis.

Hvordan beskytter Abbott personoplysninger?

Det er Abbotts praksis at sikre alle hjemmesider, som indsamler personoplysninger, men fortroligheden af personoplysninger, der deles over internettet, kan ikke garanteres. Vi opfordrer dig til at være forsigtig, når du deler personoplysninger over internettet, især når det gælder information, der er relateret til dit helbred.

Abbott kan ikke garantere, at en uautoriseret tredjepart ikke kan få adgang til dine personoplysninger. Derfor skal du overveje fordelene såvel som de risici, der er ved at udlevere personoplysninger på Abbotts hjemmesider.

Abbotts hjemmesider, der er dækket af nærværende privatlivs-/cookie-politik, vil desuden give en advarsel, hvis du anvender et link til en hjemmeside, der ikke kontrolleres af Abbott, eller hvor privatlivs-/cookie-politikken ikke gælder. Inden du udleverer personoplysninger, bør du tjekke privatlivspolitikken på sådanne hjemmesider fra tredjepart.

Overfører Abbott personoplysninger til andre lande?

Abbott opbevarer data på sikrede servere i adskillige lande rundt omkring i verden. Vær venligst opmærksom på, at den information, du giver os, eller som vi får adgang til gennem dit brug af Abbotts hjemmesider muligvis bearbejdes og overføres til andre lande, end der hvor du er bosat (herunder USA). Lovgivningen vedrørende privatliv og databeskyttelse i de givne lande svarer ikke nødvendigvis til dem, der gælder i landet, hvor du er bosat. Idet du anvender én af Abbotts hjemmesider eller udleverer information om dig selv, giver du samtykke til denne indsamling, overførsel, opbevaring og bearbejdning af information til og i de givne lande.

Hvordan beskytter Abbott børns privatliv?

Abbott hverken indsamler eller anvender forsætligt nogen former for personoplysninger fra børn på Abbotts hjemmesider (Vi definerer ”børn”, som mindreårige, der er under 13 år). Vi giver ikke forsætligt børn lov til at bestille vores produkter, kommunikere med os eller anvende vores online tjenester. Hvis du er forælder og bliver opmærksom på, at dit barn har udleveret personoplysninger til os, kan du kontakte os på én af måderne beskrevet nedenfor. Så vil vi bestræbe os på at udbedre situationen. 

Hvordan retter jeg personoplysninger eller sletter dem fra jeres aktuelle kundekartoteker?

Ifølge lokal lovgivning kan du bede om, at vi fjerner dine personoplysninger fra vores aktuelle kundekartoteker, eller at vi ajourfører dem. Vær venlig at give os besked herom ved hjælp af en af metoderne beskrevet nedenfor. Der er visse personoplysninger, som du afgiver i forbindelse med handelstransaktioner, vi beholder med henblik på journalføring.

III. Brug af cookies og andre sporingsteknologier

Hvorfor benytter Abbotts hjemmesider ”cookies” og andre sporingsteknologier?

En ”cookie” er en fil, som vores internetserver eventuelt sender til din computer, når du går ind på én af Abbotts hjemmesider. Denne fil gemmes herefter i din computer. Når du har indtastet personoplysninger i en formular eller i datafelter på én af Abbotts hjemmesider, bruger Abbott eventuelt cookies eller andre sporingsteknologier, således at hjemmesiden ”husker” dine foretrukne valg såsom hvilke sektioner, du oftest besøger og, hvis du vælger det, dit bruger-id.

Brug af teknologier, der indsamler information passivt, kan gøre det lettere for dig at benytte Abbotts hjemmesider, da Abbott så kan yde en bedre service, målrette hjemmesiderne i forhold til dine interesser, lave statistik, analysere tendenser og på anden måde administrere og forbedre Abbotts hjemmesider. Visse funktioner på Abbotts hjemmesider virker muligvis ikke uden brug af teknologier, der passivt indsamler informationer.

Du kan læse mere om cookies på www.allaboutcookies.org

Hvilke typer cookies og andre sporingsteknologier benytter Abbotts hjemmesider?

Abbotts hjemmesider benytter såkaldte session-cookies, som er små midlertidige filer, der slettes, så snart du lukker dit browser-vindue eller på anden måde lukker ned for din computer. Session-cookies bruges eksempelvis til at forbedre navigationen på vores hjemmesider, at afholde besøgende fra at afgive information, hvor det ikke er relevant (siden ”husker” tidligere indtastninger vedrørende alder eller hjemland, som lå uden for de specificerede parametre, og blokerer efterfølgende for ændringer) og at indsamle aggregeret statistisk information. Listen herunder viser de cookies, der benyttes på FreeStyle Libres hjemmeside. 

Cookie

Type af cookie

Beskrivelse

has_js

Funktionel

Giver serveren lov til at finde ud af, om den kan benytte sig af JavaScript. Når den er sat til ”1”, betyder det, at JavaScript er aktiveret på alle sider.

[session id]

Funktionel

Giver brugeren lov til at oprette forbindelse til siden.

__utma

Analytisk

Bruges til at holde styr på gentagne besøg på siden. 

__utmb

Analytisk

Bruges til at etablere en brugersession.

__utmc

Analytisk

Bruges til at etablere en brugersession.

__utmz

Analytisk

Holder styr på, hvor den besøgende kom fra og hvilken søgemaskine vedkommende anvendte.

PREF

Foretrukne valg fra Google Maps 

Gemmer brugerens foretrukne valg fra Google Maps.

SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID

Foretrukne valg fra Google Maps

Google har etableret et vist antal cookies på forskellige hjemmesider herunder Google Maps.

Abbotts hjemmesider benytter eventuelt ”blivende” cookies. Blivende cookies er mere permanente informationsfiler, som placeres på din computers harddisk, hvor den bliver liggende, medmindre du sletter den. Blivende cookies gemmer informationer på din computer til en række formål såsom at genkalde visse oplysninger, som du tidligere har angivet (for eksempel kodeord), hjælpe med at afgøre, hvilke dele af hjemmesiden de besøgende finder mest interessante, og løbende at målrette hjemmesiden efter dine interesser. Blivende cookies, som placeres på din computer af denne hjemmesider, indeholder eventuelt oplysninger, der kan identificere dig, men kun hvis du har tilmeldt dig eller på anden måde har samtykket til, at de personoplysninger, som du har udleveret, må opbevares. Derudover ved vores hjemmesides server kun, at en uidentificeret besøgende er vendt tilbage til siden.

Abbotts hjemmesider benytter eventuelt web-beacons (også kendt som internet-tags, single-pixel GIFs, synlige GIFs og usynlige GIFs). En web-beacon er et lillebitte billede på hjemmesider eller i en e-mail, som bruges til at holde styr på hvilke hjemmesider, man har besøgt, eller hvilke beskeder, man har læst. Web-beacons fortæller for eksempel hjemmesideserveren hvilken IP-adresse og browsertype, den besøgendes computer har. Web-beacons kan placeres på online-reklamer, der dirigere folk til vores hjemmeside, og på forskellige dele af vores hjemmeside. Web-beacons giver os information om, hvor mange gange en side åbnes, og hvilke oplysninger, der søges efter.

Hvilke muligheder har jeg i forhold til Abbotts brug af cookies og andre sporingsteknologier?

Du kan vælge at slå brugen af cookies og andre sporingsteknologier til og fra på Abbotts hjemmesider. Måden hvorpå disse muligheder præsenteres og hvorpå du indstiller sådanne valg kan variere fra side til side.

På nogle af Abbotts hjemmesider kan du eventuelt blive bedt om eksplicit at samtykke til brugen af cookies og/eller andre sporingsteknologier. Cookies, som er nødvendige for hjemmesidens funktion, og for at tilvejebringe de tjenester, du selv har anmodet om, vil blive ved med at fungere, uanset om du har givet samtykke eller ej. Øvrige typer af cookies og sporingsteknologier vil forblive inaktive, medmindre du eksplicit giver samtykke til brugen heraf. Funktionaliteten af hjemmesiden kan dog som resultat heraf være reduceret, indtil du vælger at give dit samtykke.

På nogle af Abbotts hjemmesider vil du eventuelt få stillet spørgsmål om, hvad du foretrækker, eller få vist bokse, hvor du kan fravælge hjemmesidens brug af cookies eller andre sporingsteknologier, som ikke er nødvendige for sidens funktionalitet. Hvis du vælger at benytte dig af denne mulighed, kan funktionaliteten af siden være påvirket.

Nogle internetbrowsere giver dig mulighed for at begrænse eller inaktivere brugen af cookies og andre sporingsteknologier. Læs venligst den information, din internetbrowser giver dig om, hvordan man gør (findes som regel i Hjælp-menuen).

IV. Kontaktinformation og opdatering af vores politik 

Hvordan kontakter jeg Abbott?

Hvis du har spørgsmål vedrørende brugen, rettelser og sletningen af personoplysninger, som du har udleveret til os, eller hvis du vil fravælge fremtidige henvendelser fra en Abbott-virksomhed eller et bestemt Abbott-program, kan du kontakte os ved at klikke på linket ‘Kontakt os’ på den hjemmeside, du besøger, eller ved at sende os en e-mail til webmaster@abbott.com. Du kan også vælge at sende et brev til den følgende adresse:

Abbott Laboratories
Attention: Public Affairs, Department 383
100 Abbott Park Road
Abbott Park, IL 60064-6048
United States

Inkluder venligst (om muligt) den e-mailadresse, du brugte, da du tilmeldte dig, den hjemmeside eller det Abbott-program du gav dine personoplysninger til (f.eks. Abbott.com el.lign.) og en udførlig forklaring på din anmodning i al kommunikation med Abbott.

Hvis du ønsker at slette, ændre eller rette dine personoplysninger og kontakter os per e-mail, beder vi dig skrive ”Anmodning om sletning” eller ”Anmodning om ændring/rettelse” i e-mailens emnefelt. Vi vil bestræbe os på at besvare alle rimelige anmodninger, så hurtigt vi kan. 

Hvordan kan jeg vide, om Abbott har opdateret denne politik?

Abbott forbeholder sig retten til at ændre denne privatlivs-/cookie-politik uden varsel, så den afspejler den teknologiske udvikling, de juridiske og lovgivningsmæssige forandringer og god forretningsskik, uden at det berører dine rettigheder i henhold til gældende lovgivning.

Hvis Abbott ændrer sin privatlivspraksis, vil den opdaterede version af nærværende privatlivs-/cookie-politik reflektere disse ændringer, og vi vil varsle dig om dem ved at opdatere ikrafttrædelsesdatoen øverst på privatlivs-/cookie-politikken.

Databeskyttelsesforordningen (”GDPR”)

Den europæisk gældende databeskyttelsesforordning (”GDPR”) trådte i kraft 25. maj 2018. GDPR’en er en udvidelse af de rettigheder, du har i forhold til dine personlige data, og stiller krav til hvad virksomheder, som behandler dine personlige data, må og skal gøre. Den kræver også, at vi stiller følgende information til rådighed ud over den information, du allerede har fået: Denne supplerende information er gældende, uanset hvad vi tidligere har oplyst dig om.

YDERLIGERE RETTIGHEDER

GDPR introducerer nye og udvidede rettigheder relateret til dine personoplysninger ud over dem, vi allerede har oplyst dig om. Disse er:

  • Ret til at berigtige eller slette alle forkerte eller ufuldstændige personlige data, Abbott opbevarer om dig

  • Ret til når som helst at fravælge enhver form for markedsføringsmateriale fra os. Dette kan ses nederst i enhver e-mail, du modtager fra os

  • Ret til at få adgang til de personoplysninger, Abbott har om dig

  • Ret til i visse tilfælde og af legitime årsager at gøre indsigelser mod behandling af dine personoplysninger

  • Retten til ikke at være genstand for afgørelser, der alene er baseret på automatisk behandling, og som har til formål at evaluere personlige forhold, såsom adfærdsanalyser.Læs venligst afsnittet om cookies i privatlivs-/cookies-politikken for at få yderligere information om, hvordan du udøver dine rettigheder, hvis det indikeres, at der anvendes cookies

  • I de tilfælde hvor du har udleveret personoplysninger til os med dit samtykke eller som en del af en kontrakt, har du ret til at få transmitteret de specifikke personoplysninger til en anden person eller, hvis det er teknisk muligt for os, til en anden virksomhed

  • Ret til at indgive en klage til den myndighed, der varetager databeskyttelse i dit land eller at modtage kompensation for enhver skade, der måtte være dig påført

  • Ret til at trække dit samtykke tilbage om, at Abbott må behandle dine personoplysninger uden, at det stilles dig til last.

YDERLIGERE INFORMATION, DU SKAL KENDE TIL

  • Internationale overførsler – Vi overfører dine personoplysninger til tredjelande uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (”EØS”), som ikke tilbyder det samme niveau af databeskyttelse som EØS. For at beskytte dine data udfører vi kun sådanne overførsler på basis af (i) en tilladelse fra Europa-Kommisionen, eller (ii) hvis de er omfattet af standardklausuler tilladt af EU. Vær venligst opmærksom på, at Abbott har tilsluttet sig dataoverførselsaftaler, der er baseret på EU’s standardklausuler, der omhandler overførsel af personoplysninger fra EØS til tredjelande, herunder USA. For at få adgang til eller modtage en kopi af de standardklausuler fra EU, som vi benytter os af til at eksportere dine personoplysninger fra EØS, kan du kontakte vores EU DPO (se nedenfor).

  • Opbevaring-Dine personoplysninger opbevares lige så længe, som det er nødvendigt for at kunne levere og stille dig appen, tjenester eller det produkt, du har bedt om, til rådighed, eller så længe loven foreskriver (herunder lovgivning vedrørende sikkerhed af produkter og medicinsk udstyr). Kontakt venligst den lokale kundeservice i vores dataansvarlige afdeling i Europa (EU DPO).

  • Derfor har vi brug for dine personoplysninger – Udlevering af personoplysninger til Abbott er nødvendige for, at de kontraktuelle forpligtigelser, du har med Abbott, kan opfyldes, så vi kan levere det produkt eller de ydelser, du har bedt om, eller så vi kan rette os efter gældende EU-lovgivning såsom den, der omhandler sikkerhed af produkter eller medicinsk udstyr. Hvis du undlader at afgive personoplysninger, kan Abbott ikke levere det produkt eller den service, du har bedt om.

  • Dataansvarlig (DPO): Hvis du har spørgsmål, der er relateret til behandlingen af personoplysninger, kan du kontakte vores EU DPO på http://www.eu-dpo.abbott.com/

 

 

 

ADC-17548 v 1.0 01/20